Skip to main content

Wil jij voeten om mee te Pronken? Dan ben je bij Salon Pronk aan het juiste adres!

Mensen op een pijnloze manier van hun voetklachten af helpen en weer laten pronken met hun voeten is waar ik voor sta!

Na een gedegen onderzoek van uw voetklachten en wensen wordt een behandelplan met u opgesteld en gaan we werken naar een oplossing van uw voetproblemen.

Indien nodig verwijs ik door naar een andere professional zoals een huisarts, of (sport) podotherapeut.

Voor welke aandoeningen kunt u terecht bij Salon Pronk

Likdoorns

Een likdoorn ontstaat als gevolg van langdurige druk op dezelfde plek. In het midden van de eeltplek verzamelen zich doden huid resten die samen een likdoorn kunnen vormen. Deze plek kan erg pijnlijk worden omdat de likdoorn, zoals de naam ook al prijsgeeft, als een ‘doorn’ naar binnen groeit. Ik help u graag van deze stekende pijn af! Zodra ik de likdoorn pijnloos verwijderd heb, bent u direct van de pijn af. Daarnaast voorzie ik u van schoenadvies. Vaak ontstaat een likdoorn door het dragen van te kleine schoenen of door een afwijkende voetstand.

Eelt

Overtollig eelt ontstaat door veel wrijving of druk op één gebied van uw voet. Er worden op die plek meer huidcellen aangemaakt dan er aan de oppervlakte afsterven. Zo ontstaat er een eeltlaag. Het overtollig eelt snij en frees ik pijnloos weg. Daarnaast kijk ik naar de oorzaak van de eeltvorming. Denk hierbij aan voetstand, schoenkeuze, extreme zweetvoeten of juist een verminderde talgproductie.

Kloven

Kloven komen vaak voor. Zowel bij mannen als bij vrouwen. Met name hielkloven. Kloven in voeten ontstaan als barsten of scheuren in de huid. Wanneer de eeltlaag dik is en uw huid droog, kan het eelt diepe kloven vertonen. Een open kloof is zeer pijnlijk en heeft een vergrote kans op infecties. De kloven worden behandeld door de harde randen te verwijderen. Deze randen belemmeren de genezing van de zachte kwetsbare huid in de diepte van de kloof. Bij bloedende kloven zal ik de wondjes behandelen en u advies meegeven voor verdere behandeling thuis.

Afbrokkelende nagels

Een afbrokkelende nagel kan ik opvullen en mooi verbloemen door middel van een stevige gellaag. Vervolgens kan er gekozen worden voor een gellak kleur naar keuze om op de teennagels aan te brengen. Voor een gellak kleur naar keuze wordt een meerprijs in rekening gebracht. Gellak slijt niet en bladert niet. Omdat teennagels niet zo snel groeien blijft gellak 5 tot 8 weken mooi met behoud van kleur.

Kalknagels/schimmelnagels

Een kwart van de bevolking heeft wel eens last van deze hardnekkige aandoening. Bij een kalknagel of schimmelnagel is er sprake van een schimmelinfectie, die je nagels aantast, waardoor deze kalkachtig uit gaan zien.

 • Een nagel verkleurt eerst wit of geel.
 • Later wordt de nagel geelbruin of okergeel.
 • De nagel wordt dikker, hobbelig en brokkelig.
 • Uiteindelijk laat de nagel geheel of gedeeltelijk los.

Het is mogelijk om van dit vervelende probleem af te komen. Uit ervaring is gebleken dat met de juiste instelling, doorzettingsvermogen, geduld en mijn begeleiding u ervan af kan komen.

Ik adviseer u graag persoonlijk voor de beste aanpak van dit probleem. Diverse producten om schimmelnagels te helpen herstellen zijn beschikbaar in de salon. Ik zal de verdikte nagel eerst grondig dun frezen, zodat pijn en extra druk voorkomen wordt. Zo kan het product optimaal opgenomen worden om de schimmel te bestrijden.

Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels zijn niet alleen pijnlijk, maar veroorzaken ook roodheid en bij verwaarlozing een ontsteking van het gebied rond de teen. Dit is een gevolg van de druk die wordt uitgeoefend op de teen. In extreme gevallen kan er zelfs etter verschijnen. Het is daarom belangrijk om bij een dreigende of net beginnende ingroeiende teennagel direct een afspraak in te plannen. Ik zorg er voor dat de nagel drukvrij komt te liggen wat direct verlichting biedt.

Schimmelnagels en alles al geprobeerd?

Hygiëne maatregelen Pedicure Salon Pronk

 

 • Zodra de cliënt in de behandelstoel plaats neemt, wordt er een extra spatscherm geplaatst tussen de cliënt en mij ter bescherming van beiden in deze corona tijd.
 • Er wordt altijd in beschermende kleding behandeld.
 • Elke cliënt wordt behandeld met nieuwe chirurgische handschoenen.
 • De voeten worden voor en na de behandeling grondig gedesinfecteerd.
 • Als behandelaar draag ik  tijdens het freeswerk een mond- neusmasker. In de coronatijd draag ik gedurende de gehele behandeling een mond-neusmasker.
 • Voor iedere cliënt wordt een nieuw, steriel chirurgisch mesje gebruikt.
 • Instrumenten worden gereinigd en gedesinfecteerd volgens de Code van de Voetverzorging vastgestelde normen en eisen.
 • Salon Pronk is aangesloten bij beroepsorganisatie ProVoet.

Voor welke behandelingen kunt u terecht bij Salon Pronk

 • Basis Pedicure behandelingen
  Deze bestaan uit het slijpen en knippen van nagels, het behandelen van ingroeiende nagels, het verzorgen van de nagelomgeving en het verwijderen van eelt, likdoorns en kloven. Dit gebeurt hygiënisch, vakkundig en pijnloos.
 • Spa- Pedicure behandeling
  Basis pedicure behandeling + scrub + verwarmend/ verkoelend voeten masker
 • Deelbehandeling
  Bijvoorbeeld: knippen teennagels, verwijderen likdoorn.
 • Teennagels lakken met gellak
 • Gellak verwijderen
 • Teennagels lakken met gewone nagellak